Garkuchnia otwarta.
6:30 Garkuchnia otwarta.
Smażymy pankejksy :)
NALEŚNIKI AMERYKAŃSKIE zwane pankejksami/ american pancakes
- 225 g mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 duże jajka
- 30 g oleju
- 300 ml mleka
Odstawiamy ciasto na ok 15 min.
Smażymy z obu stron na rozgrzanej teflonowej patelnie (bez tłuszczu). Ciasto odmierzałam małą chochelką.
SEKRET ich smażenia polega na tym, że naleśnika przewracamy na drugą stronę kiedy na wierzchu pojawiają się bąbelki powietrza.
Podajemy z syropem klonowym lub ulubioną konfiturą, można także zjeść z serkiem waniliowym i owocami.
5 komentarze
no w końcu :) czekam!
OdpowiedzUsuńjaki słodki pomocnik :D
OdpowiedzUsuńpancakesy - pycha ! nie ma to jak słodki początek dnia ;D
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty:)
OdpowiedzUsuńo mamciu, zakochałam się w tych dwóch zdjęciach:)
OdpowiedzUsuń