Zapach świeżego koperku...
Hurra! Właśnie odnalazłam w czeluściach folderów i zapomnianych katalogów swój stary przepis na mega szybką i smakowitą zupę-krem dla bobasa. Naszej małej Zo wyjątkowo smakowała, a nie wszystko co płynne spotyka się z jej aprobatą. Nasza córa to wybitny mięsożerca i antyzupiarz. Wprawdzie już od dawna nie mamy potrzeby blendować posiłków, to jednak ta zupa najlepiej smakuje w wersji "cream".
ZUPA KOPERKOWA Z SOCZEWICĄ
- 1 marchewka (wszyskie warzywa kroimy)
- 1/2 pietruszki
- plaster selera
- 1 ziemniak
- 1/2 kubka czerwonej soczewicy
- łyżeczka masła
- pęczek świeżego koperku
- (zestaw warzyw jest w zasadzie dowolny :)
2. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.
3. Całość blendujemy.
ps. Nie zapominajmy o śliniaku ;-)
2 komentarze
wygląda na zadowoloną :)
OdpowiedzUsuńSUPER YUMMYYYY ♥♥♥♥♥♥♥♥
OdpowiedzUsuń&super sweet ^_^