Zapach świeżego koperku...

by - 23:14


Hurra! Właśnie odnalazłam w czeluściach folderów i zapomnianych katalogów swój stary przepis na mega szybką i smakowitą zupę-krem dla bobasa. Naszej małej Zo wyjątkowo smakowała, a nie wszystko co płynne spotyka się z jej aprobatą. Nasza córa to wybitny mięsożerca i antyzupiarz. Wprawdzie już od dawna nie mamy potrzeby blendować posiłków, to jednak ta zupa najlepiej smakuje w wersji "cream".

ZUPA KOPERKOWA Z SOCZEWICĄ
  • 1 marchewka (wszyskie warzywa kroimy)
  • 1/2 pietruszki
  • plaster selera
  • 1 ziemniak
  • 1/2 kubka czerwonej soczewicy
  • łyżeczka masła
  • pęczek świeżego koperku
  • (zestaw warzyw jest w zasadzie dowolny :)
1. Wszystkie warzywa (poza koperkiem) wrzucamy na litr wrzątku i gotujemy ok 30 min.
2. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.
3. Całość blendujemy.

ps. Nie zapominajmy o śliniaku ;-)

You May Also Like

2 komentarze